Objednávky na tel: 474 778 710 (OTEVÍRACÍ DOBA od 9:00 do 12:00 - 12:30 až 16:00, PO - NE)

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva 250g

229 Kč
Skladem

Horká Brazílie dává světu nejen famózní fotbalisty, nerostné suroviny a příležitost obdivovat kulturní památky. Je také zemí, která se proslavila vývozem mimořádně kvalitní kávy. Stoprocentní arabika Santos NY2 patří mezi klasiku, která se nikdy neomrzí. Kdo by odolal čokoládě a oříškům?

Detailní informace

Detailní popis produktu

 
Země původu
Země původu:
Brazilie
Odrůda
Odrůda:
Bourbon
Region
Region:
Sao Paulo
Nadm. výška
Nadm. výška:
1300m
Chuť
Chuť:
Čokoláda, Ořech
Zpracování
Zpracování:
Mokré
 

Složení

Arabica 100%

Crema a chuť kávy

Populární druh brazilské kávy charakterizuje velmi nízká kyselost. Příjemné tóny čokolády a oříšků harmonizují přirozené ovocné tóny. Středně plná intenzita bude vyhovovat i těm, kdo si kávu dopřávají několikrát denně.

Protože jde o čistou arabiku, je crema tenká a rovnoměrná.

Původ kávy

Region Sao Paulo, kde se lahodná káva Santos NY2 rodí, leží v jihovýchodní části Brazílie. Kávovníky jsou jednou z hlavních zemědělských plodin, a proto je jejich pěstování, sklízení i zpracování zrn věnována maximální pozornost. Optimální klimatické podmínky spolu s mimořádně zdravými rostlinami kávovníku arabského (Coffea arabica) dávají záruku skvělé produkce s plným tělem a dlouhou dochutí.

Kávovníky jsou až třímetrové keře s okrouhlými tmavě zelenými listy. Původně rostly v pralese, pod ochranou vysokých stromů. Proto se na okraje kávových plantáží vysazují banánovníky nebo vysoká kukuřice – kávovník je totiž citlivý na přílišné osvětlení a silný vítr. Po odkvětu trvá kávovníku vytvoření plodů 6-9 měsíců. Oválné plodnice se podobají třešním, zpočátku jsou žluté, pak červené (ideální ke sklízení) a nakonec zfialoví. Kožovitá slupka ukrývá dvě kávová zrna (semena).

Průměrně je možné z jednoho keře kávovníku sklidit asi kilogram zrnek za rok. Ta se na specializovaných linkách zbavují obalů, a to buď suchým, nebo mokrým způsobem. V případě Santos NY2 byly plody před sušením takzvaně umývány. Nejdřív jsou ve vodě vytříděna nekvalitní zrna – vyzrálé plody klesají na dno, kdežto špatná zrnka plavou na hladině. Protlačením zralých zrn přes drticí plechy jsou odstraněny slupky a dužina.

Následuje velmi přísně kontrolovaná fermentace, která určuje charakter kávy. Sušení probíhá na slunci až do okamžiku, kdy káva obsahuje 12-13 procent vody. Dosušování na 10 % vlhkosti je strojové.


 

Chuť a aroma

Šetrněji pražená káva nabízí bohatší a komplexnější profil v chuti. Zachovává více originálních nuancí specifických pro region pěstování, včetně ovocných, květinových nebo oříškových tónů.

Zdravotní benefity

Zejména kvalitní káva pražena s ohledem na její ideální profil, může obsahovat vyšší hladiny antioxidantů, jako jsou kyselina chlorogenová a další fenolické sloučeniny. Tyto látky mají protizánětlivé a antioxidační účinky. Nepřepražená prémiová káva je také šetrnější k žaludku, protože obsahuje méně kyselin, které mohou vyvolávat podráždění.

Šetrnost pro životní prostředí

Plantážní káva je často pěstována s větším ohledem na životní prostředí, s důrazem na udržitelné pěstování a spravedlivý obchod, což může mít pozitivní dopad na pěstitele a jejich komunity.
 
 
Chuť a tóny:
Intenzita
    
Kyselost
    
Pražení
    
Zrno
    
Zpracovani
    
 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva a horká čokoláda
Hmotnost: 0.25 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz