Vejce které jsou špinavá ,samozřejmě lze konzumovat. Ale jestli vejce od svých slepiček i prodáváte, je lepší aby vajíčka byla krásně čistá. Nic naplat…..jak se říká

Zdroj: http://www.potravinynapranyri.cz/Detail.aspx?id=1550

oči nakupují.

Každé vejce má od přírody ochranný antibakteriální film, který obsah vejce chrání.

V zásadě jsou jen dvě možnosti jak vejce očistit:

Suché čistění

Kuchyňská drátěnka, velmi jemný smirkový papír, kuchyňská houbička nám dobře pomohou. Hrubé nečistoty drátěnkou či hrubší stranou houbičky očistíme. A poté měkkou částí houbičky vše dočistíme.

Mokré čistění

Zdroj: https://www.zvasizahradky.cz/Article/Display/je-libo-vejce

Nikdy nemyjte vejce studenou vodou. Studená voda způsobí že pory ve skořápce vtáhnou bakterie z povrchu skořápky do vejce. Proto je vhodné otřít vejce pouze

vlhkým teplým hadříkem.

Samozřejmě je nejlepší udělat slepičkám takové podmínky, aby vejce byla od samého počátku krásně čistá.