Červenohrádecký kohout pro tradiční českou kuchyni.

Kohout

Kohout byl v minulosti považován za slavnostní, delikátní pokrm. V dnešní době si opět nachází cestu do českých kuchyní.

Již řadu let odchováváme kohouty pro využití v tradiční kuchyni. Kohouti jsou pomalu vykrmováni až do váhy 2,50- 3,50 kg živé váhy. Nejedná se o běžné broilery. Takovýto pomalý výkrm trvá cca 6 měsíců.  Což je zárukou kvalitního, vyzráleho masa. Pro srovnání. Dnešní broilerovékuře je vykrmované maximálně 36.dní. Což se samozřejmě na kvalitě a chuti výrazně podepisuje.

Pro zájemce z řad obchodníků a restauratérů.  Po vzájemné dohodě jsme schopni, Vám vyjít vstříc s jakýmkoliv množstvím. 

 

Z babiččiny kuchařky

Kouhout na víně

Na internetu lze najít spoustu receptů na přípravu skutečně báječných pokrmů:

      Kohout na červeném víně

      Kohoutna paprice

      Pečený kohout

      Kohout Pečený na celeru a cibuli

      Kohout na divoko

      Kohout na víně s hříbky a bylinkami

      Kohout v jemné smetanové omáčce

      Kohout a la bažant.